رابطه کاکائو و کم خونی
آیا رابطه ای بین مصرف کاکائو و کم خونی وجود دارد؟
آیا رابطه ای بین مصرف کاکائو و کم خونی وجود دارد؟ در سایت جسارت
کاکائو و کم خونی
، کاکائو و کم خونی ، شیر کاکائو و کم خونی ، رابطه کاکائو و کم خونی ،
تاثیر کاکائو بر کم خونی ، کاکائو در کم خونی ، رابطه شیر کاکائو و کم خونی
آیا رابطه ای بین مصرف کاکائو و کم خونی وجود دارد؟
در این مطلب از سایت جسارت به رابطه کاکائو و کم خونی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.کاکائو محصول دانه درخت کاکائو می باشد ، درخت کاکائو درخت کوچکی است که منشاء اولیه آن آمریکای مرکزی و کشور مکزیک می باشد.ولی امروزه به علت استفاده های فراوانی که از دانه های آن به عمل می آید در اغلب نواحی مستعد دنیا پرورش می یابد، طول ساقه آن در محصول پرورش یافته به ارتفاع ۵ الی 6 متر و در انواع وحشی به ۱۰ الی ۱۲ متر می رسد.
کاکائو و کم خونی
کاکائو به عنوان دارویی انرژیبخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب شناخته میشود.در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون میشود.این گیاه به عنوان ضدعفونیکننده و انگلکش نیز مورد استفاده قرار میگیرد.از خواص دیگر کاکائو میتوان به خاصیت ادرارآوری، قاعدهآوری و سقطکنندگی آن اشاره کرد.در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لبها و چشم استفاده میکنند.کاکائو انرژیبخش بوده و باعث از بین رفتن بیحالی، سختیهای زایمان ، حاملگی و روماتیسم میشود.محلیها از کاکائو در درمان مارگزیدگی و جراحتها نیز بهره میبرند.به علت وجود تانن در پوسته و ریشه کاکائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیشبینی شده است.
آیا رابطه ای بین مصرف کاکائو و کم خونی وجود دارد؟
یک فوق تخصص خون به برخی مواد غذایی که جذب آهن را مختل میکنند اشاره و اظهار کرد: چای سبز یا قرمز، قهوه، شیر و کاکائو از جمله مواد غذایی هستند که باعث کاهش جذب آهن در بدن میشوند. معمولا توصیه میکنیم یک ساعت قبل و بعد از هر وعده غذایی، از مصرف موادی چون قهوه و چای خودداری شود.
رابطه کاکائو و کم خونی
کاکائوی تلخ به دلیل داشتن میزان بیشتری کاکائو نسبت به کاکائوی معمولی، حاوی پلی فنولها که آنتی اکسیدان بسیار قوی است، میباشد. ترکیبات فلاوونوییدی موجود در کاکائو باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد موجود در جریان خون شده و از بروز سرطانها و بیماریهای قلبی – عروقی و تصلب شرایین جلوگیری میکند.همچنین فلاوونوییدهای موجود در کاکائوی تلخ باعث افزایش انعطاف پذیری دیواره عروق شده و خطر افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی را میکاهد. مطالعات نشان میدهد که خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز میتواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.ترکیبات پلی فنیلی موجود در کاکائوی تلخ باعث بهبود روند خون رسانی بدن به ویژه بهبود خون رسانی به مغز و در نتیجه عملکرد مغز میشود به علاوه کافئین موجود در آن برای افزایش تمرکز نیز مفید است.کاکائوی تلخ از پوست در برابر تاثیرات پیر کننده نور خورشید محافظت میکند و خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش میدهد.کاکائوی تلخ در افراد مبتلا به بیماریهای کبدی مانند یک مرهم عمل میکند و مصرف آن در کنار دارو میتواند در تسریع روند درمان این بیماری موثر باشد.رابطه کاکائو چه تلخ و چه شیرین با کم خونی مستقیم است.مصرف زیاد کاکائو آهن بدن را کم می کند و مشکل خونی هم ایجاد می کند البته خوردن کاکائوی تلخ بیشتر از کاکائوی شیرین توصیه می شود.
آیا رابطه ای بین مصرف کاکائو و کم خونی وجود دارد؟
تحقیقات نشان می دهد که فقط یک اونس از شکلات تیره حاوی ۵ میلی گرم آهن است. این در حالی است که یک فنجان پودر کاکائو نیز ۱۱,۹ میلی گرم آهن دارد.
شیر کاکائو و کم خونی
دکتر ˈمجید کاراندیشˈ در گفت و گویی اشاره به اینکه آهن جزو ترکیبات مغذی است که سایر عوامل رژیم غذایی در افزایش یا کاهش جذب آن تاثیر دارند اظهار داشت:آهن موجود در منابع غذایی به دو صورت شامل آهن موجود در گوشت (آهن Heme) و آهن موجود در منابع غذایی گیاهی، تخم مرغ و شیر(آهن Non Heme) وجود دارد.وی اضافه کرد: عوامل موثر در جذب آهن بر نوع دوم آهن اثر می گذارند.دکتر کاراندیش گفت: ویتامین C در میوه ها و سبزی ها عامل موثر در افزایش جذب آهن و چای و قهوه نیز از جمله ترکیبات موثر در کاهش جذب آهن می باشند.این متخصص تعذیه اضافه کرد: عامل مسوول درکاهش جذب آهن، ترکیباتی به نام ˈپلی فنل هاˈ هستند که در شکلات و کاکائو، چای، قهوه و بعضی سبزیجات موجود هستند.وی ادامه داد: این عوامل زمانی تاثیر می گذارند که همزمان یا نزدیک به مصرف موادغذایی دارای آهن استفاده شوند.دکتر کاراندیش گفت: در صورتی که مصرف ترکیبات کاهش دهنده جذب آهن در شکلات و کاکائو با این مواد غذایی بیش ازحدود یک ساعت فاصله زمانی داشته باشند تاثیر زیادی در کاهش جذب آهن ندارند.این متخصص تغذیه در خصوص برخی فواید مصرف شکلات گفت: مصرف این ماده غذایی در شادابی و نشاط و خلق و خو و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر زیادی دارد به شرطی که کل الگوی رژیم غذایی مناسب باشد، حداقل چهار روز در هفته تحرک و ورزش بدنی داشته و مبتلا به اضافه وزن یا چاقی نباشیم.وی خاطرنشان کرد: افراد با وزن متعادل می توانند به میزان متعادل از شکلات استفاده کرده ولی افراد چاق باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنند.
کاکائو و کم خونی
در مورد مصرف کاکائو توصیه میشود افرادی که به طور مکرر دچار کابوس های شبانه می گردند،بهتر است در مصرف شکلات های کاکائویی احتیاط کرده چراکه ثابت شده مصرف آن می تواند تشدید کنننده این کابوسها باشد.مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبیه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.با وجود گسترده بودن خواص این کاده خوراکی و توصیه متخصصان به مصرف آن، زیاده روی در مصرف شکلاتهای کاکائویی می تواند موجب مسمومیت با علائمی همچون تحریک پذیری، بیقراری، سر درد، لرزش عضلانی، تهوع، بی نظمی یا افزایش ضربان قلب و اختلال خواب شود.
آیا رابطه ای بین مصرف کاکائو و کم خونی وجود دارد؟
کاکائوی موجود در شیر کاکائو جذب کلسیم شیر را کاهش نمی دهد.البته باید گفت کاکائو حاوی ماده ای بنام “اسید اگزالیک” یا “اگزالات” است که با کلسیم موجود در شیر ترکیب می شود و “اگزالات کلسیم” را به وجود می آورد. اگزالات ماده ای است که در بسیاری از گیاهان مانند اسفناج و چای وجود دارد.
کاکائو و کم خونی
- ۹۷/۱۰/۱۶